Grand Theatre, Groningen, NL

Saturday, January 06, 2018 - 21:00

Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag radio kijken.
Tijdens de eerste show van het nieuwe jaar gaan we aandacht besteden aan het Groningse fenomeen Eurosonic/Noorderslag.

De Hoofdgast: Joey Ruchtie - programmeur Eurosonic / Noorderslag
De hoofdgast van de avond is concertprogrammeur Joey Ruchtie. Joey stelt het programma samen voor de Noorderslag en boekt de Nederlandse bands voor Eurosonic. ESNS 2018 begint op 17 januari in Groningen en we blikken samen met Joey vooruit op de nieuwste editie; wat zijn de pareltjes in het programma, de impact die het festival heeft op de stad Groningen en hoe is het om bands te mogen boeken voor het grootste showcasefestival in Europa.

Onze artiest: Bas Schröder van Swinder
Singer/songwriter Bas Schröder gaat een aantal liedjes uit het repertoire van Swinder voordragen. Swinder werkt momenteel in de studio bij Tim Knol aan haar tweede album en we hopen deze zaterdag naast hits als ‘Noar Stad’ en ‘Vief Veur Elf’ ook wat werk van de nieuwe plaat te horen.
Bas Schröder zingt in het Gronings, en hoewel hij in Groningen geboren en getogen is werd zijn interesse in het Groningse dialect op latere leeftijd aangewakkerd door niemand minder dan Ede Staal. Maar Swinder is veel meer dan de Groningse teksten, de melancholieke tranentrekkers en uptempo folkliedjes zijn een genot voor het gehoor.

Columnist Peter van der Heide vertelt over Noorderslagting 1993
Op zaterdag 6 januari is het precies 25 jaar geleden dat Eddy Koekkoek en Peter van der Heide het festival Noorderslagting organiseerde in Huize Maas, één dag voor de Noorderslag. Dit deden ze uit protest tegen het feit dat de Noorderslag de uiterst talentvolle lichting Groningse bands links liet liggen. Tijdens de eerste editie van de Noorderslagting traden onder andere Windischratz, Kleg, Wishing Tree en Da Zombi Squad op. Het festival was een knallend succes en kreeg in de daaropvolgende jaren een vervolg, sterker nog, er zijn mensen die stellen dat de Noorderslagting het startpunt was voor Eurosonic. En we hopen ook Eddy Koekkoek in de Studio te krijgen.

Gijs Deddens stelt de playlist samen
Kunstenaar, concertorganisator en muzikant Gijs Deddens zal voor de uitzending de playlist samenstellen. Gijs is een groot liefhebber van experimentele muziek en eigenlijk alles wat geluid voortbrengt, we zijn erg nieuwsgierig naar zijn muzikale keuzes.

Vaste Rubrieken
Onze vaste gasten presenteren de volgende rubrieken:
/ De Boekenrubriek - Onze nieuwe aanwinst Barbara Stok gaat een boek bespreken
/ Wat we nu weer weten - wetenschapsnieuws in drie minuten door Lemke Kraan (RUG)
/ Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren.
/ Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee

Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

Entree: € 3,-

Invite a friend

Invite a friend to go to this event with you.

INVITE A FRIEND

Share

Location

Staticmap?&center=+groningen+nl+&size=460x371&markers=color:blue%7c+groningen+nl+&sensor=false&key=aizasybnlglgazc80kml uurt574xccguesb 3w